До Всесвітнього дня архітектури

Запрошуємо відвідати тематичну виставку абонементу художньої літератури (ауд.514, 5 корпус ЗНТУ), присвячену святкуванню Всесвітнього дня архітектури.






«Здание есть своего рода тело, которое, как и другие тела, состоит из очертаний и материи, причем первые создаются умом, а вторая берется из природы. Для первых нужны ум и мысль, а для второй подготовка и выбор. Но, по нашему мнению, сами по себе они не достаточны, если не приложена рука опытного художника, которая оформляет материю очертаниями»
Альберти


«Плохую картину можно спрятать, скверную скульптуру - разбить, 
но как поступить с фасадом дворца?»
Д. Дидро


«Наибольшей похвалы заслуживает тот архитектор, который умеет соединить 
в постройке красоту с удобством для жизни.»     Д. Бернини


«Архитектура - онемевшая музыка» Гёте И.


«Архитектура - тоже летопись мира. Она говорит тогда, когда уже молчат и песни, и предания» Гоголь Н. В.

«Архитектура - выразительница нравов»
Оноре Бальзак

 


"Цей божевільний, божевільний світ", - скажете ви, коли побачите ці дивні і навіть шокуючі будинки. Адже в них живуть звичайні люди, знаходяться виставкові центри та офіси. Вся справа в тому, що проектували ці будівлі талановиті архітектори з безмежною, а іноді й божевільною фантазією, мета яких створити серед мільйонів будинків, такий, який виділявся б не тільки в масштабах країни, але всього світу. Публічна бібліотека в Канзас-Сіті, США Атоміум в Брюсселі, Бельгія. Було спроектовано до відкриття всесвітньої виставки 1958 архітектором Андре Ватеркейном як символ атомного століття і мирного використання атомної енергії і побудований під керівництвом архітекторів Андре і Мішеля Полак Музей мистецтв Мілуокі, США Офіс фірми Longaberger basket company ("Кошики Лонгабергера") в місті Ньюарк, штат Огайо WonderWorks - будівля, яка представляє собою парк розваг у місті Піджен Фордж, штат Теннессі  Вигнутий будинок у польському місті Сопот Концертний Зал Тенеріфе. Санта-Крус-де-Тенеріфе, Канарські острови, Іспанія Торговий центр "Bull ring". Бірмінгем, Великобританія La Tete au Carre в Ніцці, Франція. Всередині незвичайної будівлі розташована бібліотека Проект «Едем» - ботанічний сад в графстві Корнуолл, у Великобританії Наутілус - незвичайний будинок в біоорганічному стилі побудований у передмісті Мехіко в 2006 році Житловий комплекс Habitat-67. Монреаль, Канада Архітектурний шедевр Монреаля, Біосфера, є єдиним музеєм в Північній Америці, присвяченим воді Незвичайна архітектура Олімпійський стадіон в Монреалі  Дерев'яний хмарочос в Архангельську. Кубічні будинки. Роттердам, Нідерланди Casapueblo. Maldonado, Уругвай Кафедральний собор Бразилії - католицький кафедральний собор в столиці Бразилії - Бразиліа. Служить в якості місця перебування архієпископа Бразиліа Цей же собор всередині Денверський музей мистецтв Музей мистецтв у Граці, Австрія  Будинок Бальо Антоніо Гауді в Барселоні.  Dynamic Tower у Дубаї. Хмарочос, у якого кожен поверх рухається по своїй осі, незалежно від інших. Перша будівля, яка здатна змінювати свою форму, ще будується Лютеранська церква в Рейк'явіку, Ісландія 

 За матеріалами: bigpicture.ru 

Коментарі

Приєднуйтесь до нас в соціальних мережах

Icon Icon

Книжкова полиця видань НБ ЗНТУ

Популярні публікації

Загальна кількість переглядів сторінки