Міжнаро́дний день рі́дної мо́ви

21 лютого відзначається 15-річчя Міжнародного дня рідної мови, запровадженого Організацією Об’єднаних Націй з питань освіти, науки і культури. З тих пір кожен День рідної мови сприяє збереженню і захисту близько 7000 мов, якими розмовляють у всьому світі; половина з яких, за оцінками, може зникнути протягом кількох поколінь.

Про «підтримку мовного та культурного різноманіття та багатомовності» було оголошено на ХХХ сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО, що проходила 26 жовтня — 17 листопада 1999 року в Парижі.
Відеодоробок на тему "Яка гарна українська мова" студентки Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені І.К. Карпенка-Карого Христини Данилової.

На честь Дня рідної мови в 2015 році Google додав на домашню сторінку Перекладача Google зображення, яке відображає цьогорічну тему “інклюзивна освіта за допомогою і разом із мовою”. Мовна освіта допомагає людям спілкуватися з іншими людьми як всередині, так і за межами їхньої громади.

Натисніть на зображення на сторінці, щоб увійти до Спільноти Перекладача Google, де ви зможете допомогти додати нові мови в Перекладач Google і поліпшити вже наявні. Спільноти кантонської, киргизької та пуштунської мов вже зробили значний внесок, і в Google  сподіваються продовжити співрацю з ними та додати ці мови до списку в Перекладачі Google.

В компаніі сподіваються, що українці приєднаються до Google у День рідної мови, щоб поліпшити якість перекладу і показати, як вони пишаються рідною мовою. В Google відмітять мови, до яких буде зроблено найбільший внесок Спільнотою Перекладача протягом наступних 48 годин.


Коментарі

Приєднуйтесь до нас в соціальних мережах

Icon Icon

Книжкова полиця видань НБ ЗНТУ

Популярні публікації

Загальна кількість переглядів сторінки