До Міжнародного дня музеїв

Нагадуємо, що у 2015 році професійне свято музейників всього світу припало на 18 травня. 

Тема Міжнародного Дня музеїв - 2015, яка стала наскрізною для заходів у рамках акції для всіх країн, що долучилися до неї - "Музеї заради сформованого суспільства"

Однією з найбільших проблем сучасного світу є проблема адаптації до нових способів життя і розвиток у гармонії з природою. Цей перехід до сформованого суспільства вимагає шукати нові методи мислення і способи дії. Музеї відіграють ключову роль в цьому переході, сприяючи стійкому розвитку, і виступаючи в якості реальних лабораторій для найкращої практики. Сучасні музеї повинні зайняти більш стійку позицію в цьому питанні і зробити їхні голоси більш гучними.

Музеї мають усвідомити свою роль у підвищенні обізнаності суспільства в необхідності бути менш марнотратними, жити у більш тіснішій співпраці з природою та використовувати біоресурси таким чином, щоб поважати всі живі системи Землі.

Тема Міжнародного Дня музеїв, а також виведення музеїв на передову в моделі сформованого суспільства покликані сприяти обізнаності суспільства про наслідки діяльності людини для нашої планети і абсолютної необхідності в цілковитій зміні його економічної та соціальної моделі.
"Тут кожен експонат повідає історію епохи..."
Наукова бібліотека ЗНТУ представляє до вашої уваги, шановні читачі, тематичний перегляд літератури, присвячений  цьому професійному святу, на якому ви зможете не лише ознайомитися з літературою про музеї світу та України, яка є в фондах бібліотеки, але й більш докладно дізнатися про діяльність та колекції більшості Запорізьких музеїв, а також про цікаві туристичні перлини нашого краю.

Перегляд відбувається в залі електронних каталогів - ауд. 510.

Коментарі

Приєднуйтесь до нас в соціальних мережах

Icon Icon

Книжкова полиця видань НБ ЗНТУ

Популярні публікації

Загальна кількість переглядів сторінки