Міжнародний тиждень відкритого доступу


Шановні науковці і студенти «Запорізької політехніки»!

З 21 по 27 жовтня в світі вже вп'яте відзначається Міжнародний тиждень відкритого доступу. Цьогорічне гасло події: «Open for Whom? Equity in Open Knowledge» – «Відкриті для кого? Рівність доступу до відкритих знань». Ця тема продовжує минулорічну – «Designing Equitable Foundations for Open Knowledge» – «Створення рівних умов для відкритих знань», яка підкреслювала важливість дотримання ідеї рівності при переході до відкритих систем обміну знаннями.

Ми ще раз привертаємо Вашу увагу до руху відкритого доступу до наукової інформації, що має два основні шляхи: через самоархівування дослідниками своїх публікацій у відкритих електронних архівах (репозитаріях) та публікацію наукових статей у відкритих  рецензованих наукових електронних журналах. Нині в світі вже понад 2000 таких  електронних архівів (29 - в Україні), а також 7000+ відкритих  наукових електронних журналів (www.doaj.org).  

Національний університет «Запорізька політехніка» долучається до руху за відкритий доступ до наукової інформації через функціонування електронного архіву EIRZNTU (http://eir.zntu.edu.ua/), який накопичує, зберігає, розповсюджує та забезпечує довготривалий, постійний та надійний доступ до наукових публікацій професорсько-викладацького складу, співробітників та студентів «Запорізької політехніки». 

Електронні версії наших наукових журналів  теж знаходяться у відкритому доступі:

Радіоелектроніка, iнформатика, управління
ISSN 1607-3274 (Print). ISSN 2313-688X (Online).

Електротехніка та електроенергетика
ISSN 1607-6761 (Print). ISSN 2521-6244 (Online).

Вісник двигунобудування
ISSN  1727-0219.

Нові матеріали і технології в металургії та машинобудуванні
ISSN  1607-6885.

Коментарі

Приєднуйтесь до нас в соціальних мережах

Icon Icon

Книжкова полиця видань НБ ЗНТУ

Популярні публікації

Загальна кількість переглядів сторінки