День юриста!


8 жовтня в Україні відзначають День юриста – професійне свято знавців права та служителів закону. Вчені припускають, що саме в цей день в 1016 році Ярослав Мудрий видав звід законів "Руська правда", що став згодом правовою основою для розвитку централізованої держави Київська Русь.

Указом Президента України Леоніда Кучми № 1022/97 від 16-го вересня 1997-го року на підтримку ініціативи Міністерства юстиції України, Спілки юристів України та Спілки адвокатів України, професія юриста в країні отримала в національному календарі і своє професійне свято - День юриста, що відзначається тепер в Україні 8-го жовтня. 
Порядок в державі і благополуччя його громадян невід’ємно пов’язано з максимальним дотриманням і повагою прав і свобод людини. Це важке завдання для молодої держави, але від її вирішення залежить життєздатність будь-якого цивілізованої суспільства. Юристи і правознавці, покликані суспільством для вирішення цього завдання, щоденно стикаючись з найрізноманітнішими проблемами, твердо стоять на позиціях підвищення правової культури українських громадян різних верств населення. Забезпечення правових гарантій на практиці вимагає не мало зусиль і ерудиції, гарної професійної кваліфікації та досвіду юридичної роботи. 

Вітаємо із святом, шановні юристи, професіонали та майбутні фахівці! 


Коментарі

Приєднуйтесь до нас в соціальних мережах

Icon Icon

Книжкова полиця видань НБ ЗНТУ

Популярні публікації

Загальна кількість переглядів сторінки