Тестовий доступ до 4 колекцій Adam Matthew Digital

Шановні читачі Наукової бібліотеки Національного університету "Запорізька політехніка", запрошуємо ознайомитися із тестовим доступом до обраних 4 колекцій Adam Matthew Digital. Цифровий доступ до мільйонів сторінок первинних матеріалів, що відзначають важливий вміст із ексклюзивних архівних колекцій:

  • Business, Economic and Labour History 
  • Global Commodities
  • Leisure, Travel and Mass Culture
  • The Gilded Age and Progressive Era

Доступ триватиме від 9-го лютого до 9-го березня.

Adam Matthew Digital є академічним видавцем у Сполученому Королівстві Великобританії та США. З 2012 року є незалежною дочірньою компанією Sage Publications. Компанія спеціалізується на онлайнових базах даних першоджерел та колекціях гуманітарних та соціальних наук.

Колекція:

Business, Economic and Labour History - Бізнес, економіка та історія праці:

https://www.researchsource.amdigital.co.uk/BusEconLab 

Період: 1875-1970 рр.

Subjects:

          • Labour movements
          • Socialism and the Fabian Society
          • Politics
          • Economic theory and practice
          • Government policy
          • Business history
          • International markets
          • Industry and Commerce

Типи матеріалів: урядові файли, особисті замітки, листування, щоденники, періодичні видання.

Низка важливих джерел з Великобританії та Америки, що охоплюють ключові теми в цій історичній сфері діяльності, включаючи кейнсіанську економічну політику в післявоєнній Британії; міжнародні робочі рухи; Лондонська фондова біржа; і статті відомих економістів.

Основні моменти охоплюють:

Повний випуск Офіційного щорічника фондової біржі за 1875-1945 рр., який відстежує розвиток фінансів і промисловості Великобританії, Співдружності та світової промисловості від років розквіту вікторіанської епохи до кінця Другої світової війни.

Усі робочі документи Джона Мейнарда Кейнса та його приватного кабінету під час його другого періоду служби в казначействі, з 1940 року до його смерті в 1946 році.

Джон Мейнард Кейнс, 1-ий барон Кейнс (англ. John Maynard Keynes5 червня 1883Кембридж — 21 квітня 1946, маєток Тілтон, графство Сассекс) — був англійським економістом, чиї ідеї фундаментально змінили теорію і практику макроекономіки та економічну політику багатьох урядів. Розпочавши своє навчання з математики, Кейнс розробив значно вдосконалив раніші роботи над причинами економічних циклів, і був одним із найвпливовіших економістів 20-го століття. Вважається засновником сучасної макроекономіки. Його ідеї стали основою кейнсіанського напряму в економічній науці, та численної кількості її відгалужень.

Документи Девіда А. Морса (США), генерального директора Міжнародного бюро праці (Міжнародна організація праці) в Женеві з 1948 по 1970 р.

МОП, створена 1919 року після соціальних та політичних катаклізмів, якими супроводжувалася Перша світова війна, здобула Нобелівську премію миру 11 грудня 1969 року, у п'ятдесяту річницю з моменту свого заснування, що стало визнанням корисності її діяльності. В Преамбулі до Статуту говориться, що «загальний та міцний світ може бути забезпечений лише на засадах соціальної справедливості». Генеральний директор МОП Девід Морс у промові після вручення премії, яку він виголосив від імені цієї організації, підсумував характерну для неї позицію так: «Незважаючи на політичні катаклізми, провали та розчарування останніх п'ятдесяти років, МОП терпляче, без пафосу, але небезуспішно докладала зусиль, метою яких була розбудова інфраструктури світу».

Повні рукописні щоденники британського лейбористського політика Х'ю Далтона, 1916-1960, що висвітлюють його довгу кар'єру як депутата та міністра уряду.


Эдвард Хью Джон Нил Далтон служив канцлером казначейства Великобританії з 1945-го до 1947-го. Він є відповідальним за формування зовнішньої політики лейбористського уряду в 1930-х. Далтон відкидав пацифістський рух, сприяв переозброєнню проти німецької загрози і рішуче виступав проти 'політики умиротворення' прем'єр-міністра Невіла Чемберлена (Neville Chamberlain) 1938-го.

Повний випуск «Інженера-механіка» за 1897-1917 рр. із авторитетними статтями та звітами, а також чудовими діаграмами та ілюстраціями, що стосуються швидких науково-технічних досягнень того періоду.

The Mechanical Engineer, Vol 19 No 491 - Vol 20 No..., 22 Jun 1907 - 28 Dec 1907


Колекція: 

Global Commodities - Глобальні товари: 

https://www.globalcommodities.amdigital.co.uk/

Цей ресурс поєднує рукописні, друковані та візуальні первинні джерела, призначені для вивчення глобальних товарів у світовій історії. Товари, представлені в цьому ресурсі, транспортувалися, обмінювалися та споживалися по всьому світу протягом сотень років. Вони допомогли трансформувати суспільства, змінювали глобальні торгові операції, формували звички споживання та соціальні практики.

Це справді всеохоплюючий ресурс, який документує торгівлю 15 товарами по всьому світу з 1500 р. до наших днів. Це такі товари як:

  • шоколад
  • кава
  • бавовна
  • хутро
  • опіум
  • нафта
  • порцеляна
  • срібло і золото
  • спеції
  • цукор
  • чай
  • пиломатеріали
  • тютюн
  • пшениця
  • вино та міцні напої

Буклет: https://www.amdigital.co.uk/images/product-downloads/flyer/Global-Commodities-Flyer.pdf


Колекція:

Leisure, Travel and Mass Culture: 

https://www.masstourism.amdigital.co.uk/

Цей ресурс представляє мультинаціональну подорож через добре відомі, маловідомі та далекі напрямки, відкриті для пересічного мандрівника між 1850 і 1980-ми роками. Путівники та брошури, періодичні видання, листування туристичних агентств, фотографії та особисті журнали подорожей дають унікальне уявлення про розповсюдження та доступність туризму для широких мас та про еволюцію деяких з найуспішніших туристичних агентств у світі.

Збірка надає детальний погляд на еволюцію європейського та американського туризму робітничого класу, пропонуючи унікальне уявлення про те, як люди подорожували, та напрямки, які вони відвідували, що відображено в туристичних журналах, листівках, брошурах, путівниках, ефемерах та рекламних туристичних фільмах.

Ефемерабудь-який тимчасовий запис у паперовому чи друкованому вигляді, не призначений для подальшого збереження або довгострокового використання. Слово «ефемера» походить від грец. ephemeros, що означає «одноденний, недовгий». Ефемерою, популярною серед колекціонерів, є рекламні буклети, паперові пакети з літаків, закладки, каталоги, вітальні листівки, листи, брошури, поштові листівки, плакати, проспекти, знижкові купони або проїзні квитки, журнали, сигаретні картки.

Буклет: https://www.amdigital.co.uk/images/product-downloads/flyer/LEISURETRAVEL-AND-MASS-CULTURE.pdf

Колекція:

The Gilded Age and Progressive Era - 
Позолочений вік і прогресивна ера

https://www.gildedage.amdigital.co.uk/

Дослідіть трансформаційну епоху індустріалізації Америки, розквіту багатства, соціальної нерівності та соціальних зрушень. Особисті колекції, ділові записи та багатий візуальний контент пропонують нові погляди на цей впливовий період. 
Буклет: https://www.amdigital.co.uk/images/product-downloads/flyer/Gilded_Age_-_Product_Flyer_-_November_Update.pdf

Позолочений вік (англ. Gilded Age) - епоха швидкого зростання економіки та населення США після громадянської війни та реконструкції Півдня. Назва походить з книги Марка Твена та Чарльза Уорнера «Позолочене століття» і обіграє термін "золоте століття", яке в американській історії виглядало "золотим" лише на поверхні.
Цей ресурс покликаний продемонструвати перетворення Америки на сучасну міську промислову глобальну державу через розкриття ділових та особистих документів. Технічний прогрес та надзвичайне багатство для небагатьох контрастували з абсолютною нерівністю та повальною бідністю для більшості населення Америки.



Звертаємо Вашу увагу, що доступ до колекцій наявний в залах бібліотеки і з будь-якого комп'ютера локальної мережі університету, а функція завантаження pdf за умовами тестового доступу не активна.


Для віддаленого доступу використовуйте:

логін: ZPNU

пароль: Q7VkBZ

Коментарі

Приєднуйтесь до нас в соціальних мережах

Icon Icon

Книжкова полиця видань НБ ЗНТУ

Популярні публікації

Загальна кількість переглядів сторінки