«Поетичний меседж поколінь» (онлайн-читання з нагоди вшанування пам'яті Т. Г. Шевченка)

9 березня вся Україна відзначає 210 років від дня народження світоча української культури, геніального поета, художника, мислителя Тараса Григоровича Шевченка.


Це постать, що долає час, творчість поета актуальна для сучасників і, без сумніву, прийдешніх поколінь. Він залишається живим у серці й душі українців та є символом незборимої свободи для України, яка з новою силою зростає у своїй гідності. І сьогодні до нас долинають зі сторінок «Кобзаря» послання та одкровення великого поета.

З нагоди вшанування пам'яті Т. Г. Шевченка наукова бібліотека презентує онлайн-читання «Поетичний меседж поколінь» за участю студентів та співробітників НУ «Запорізька політехніка». Учасників читань не обмежували конкретною тематикою чи періодом творчості Шевченка — кожен мав можливість обрати поезію, яка подобається.

Поезію Т. Шевченка читає студентка Роншина Юлія (СН-310):


Поезію Т. Шевченка читають Андрій Погорєлов (МТЕ- 613), Корнієнко Христина (МТЕ-413), Родітєлєв Кирило (СН-310 ):  



Вірш Т. Шевченка "Реве та стогне Дніпр широкий" читає Слободенюк Юлія (гр. СН-311): 

\

Уривок з вірша «Холодний яр» Т. Шевченка читає Чоп Володимир Миколайович – історик, доцент кафедри українознавства загального мовознавства НУ «Запорізька політехніка»: 


«Поетичний меседж поколінь»: поезію Т. Шевченка читає студентка Пилипенко Діана (гр. СН-310): 


«Поетичний меседж поколінь»: поезію Т. Шевченка читає студентка Обухова Ірина (гр. СНз-313):



«Поетичний меседж поколінь»: поезію Т. Шевченка читає Гордійченко Володимир Вікторович:


Вірш "Лілея" Т. Шевченка читає Олена Валентинівна Коваленко, завідувачка відділу наукової бібліотеки НУ "Запорізька політехніка":


Вірш "Минають дні, минають ночі..." читає Тетяна Жила, старший лаборант кафедри «Інтегровані технології зварювання та моделювання конструкцій»:



Вірш "Зоре моя вечірняя" Т. Шевченка читає асистентка Кафедри програмних засобів - Камінська Жанна Костянтинівна:


Уривок з комедії Т. Шевченка "Сон" - "У всякого своя доля і свій шлях широкий..." - читає Ірина Павлівна Аверченко, старший лаборант кафедри "Інтегровані технології зварювання та моделювання конструкцій":


Закриваємо онлайн-читання поезією Т. Шевченка - "Доля". Читає вірш Тетяна Жила, старший лаборант кафедри «Інтегровані технології зварювання та моделювання конструкцій» НУ "Запорізька політехніка":


Наукова бібліотека НУ «Запорізька політехніка» висловлює щиру подяку всім, хто долучився до відзначення ювілею Великого Кобзаря!

Коментарі

Приєднуйтесь до нас в соціальних мережах

Icon Icon

Книжкова полиця видань НБ ЗНТУ

Популярні публікації

Загальна кількість переглядів сторінки