«Архітектура: застигла музика душі»

 

1 липня 2024 року наша країна святкує День архітектури України. Свято відзначається на підтримку ініціативи архітекторів та містобудівників, їх творчих спілок, працівників проектних організацій і місцевих органів містобудування та архітектури. Це професійне свято встановлене згідно з Указом Президента № 456/95 «Про День архітектури України» від 17 червня 1995 року.

 


Архітектура України є однією з найбагатших скарбів світу. Вона є проявом вічної класики, краси та стриманості. Вона надихає сучасних архітекторів на нові шедеври і надає можливість майбутнім поколінням вивчати історію не лише нашої країни, а й усього світу, тому що багато відомих архітектурних пам’яток України були спроектовані іноземними майстрами.

 



Під час повномасштабної війни росії проти України окупанти завдають шкоду не тільки життям людей, житловим будинкам та інфраструктурі міст, але і українському мистецтву. Зараз нема можливості навіть приблизно порахувати, скільки пам’яток архітектури та культурних закладів втратила Україна за час війни. І наша задача зробити наше місто, нашу країну ще гарнішими і привабливішими, прикласти для цього всі зусилля не дивлячись ні на що,бо ми ж козацького роду, а козацькому роду нема переводу!

  З нагоди свята дня архітектури України  Наукова бібліотека підготувала книжкову виставку: «Архітектура: застигла музика душі». 

Приємного перегляду!





Коментарі

Приєднуйтесь до нас в соціальних мережах

Icon Icon

Книжкова полиця видань НБ ЗНТУ

Популярні публікації

Загальна кількість переглядів сторінки