Флеш-семінар "Бібліотека в соціальних медіа"



Інформаційні технології стрімко та всеохоплююче завойовують різноманітні сфери діяльності людини. І традиційне  наше життя,  як правило, не витримує такої конкуренції, змінюється, поступаючись місцем новому.

Таке широке розповсюдження нових інформаційних технологій  призвело до радикальних змін і всієї діяльності бібліотеки. Важко перерахувати, в яких бібліотечних процесах вони не застосовувались би. Невгамовні бібліотечні спеціалісти почали вже опановувати соціальні медіа. Дивно це? Мабуть, ні. Адже це все – на потребу нашим шановним користувачам!

Отримавши перший досвід і перші результати в новій сфері бібліотечної діяльності, співробітники бібліотек ВНЗ Запорізької області 23 червня зібралися в науковій бібліотеці ЗНТУ для участі у  роботі флеш-семінару «Бібліотека в соціальних медіа: очікування і результат».




Цікаво та з неабиякою користю для учасників провела цей захід  співробітник відділу інформаційних технологій та комп’ютерного забезпечення НБ ЗНТУ Пилипенко Наталія. Всі наші гості, а це представники бібліотек вишів – ЗДМУ, ЗДІА, ТДАТУ, активно обговорювали актуальні теми сучасної бібліотечної діяльності: бібліотечну блогосферу, представництво бібліотек в популярних соціальних мережах; ділились напрацьованим досвідом, майбутніми творчими задумами. На жаль, іноді ці плани не можуть бути реалізовані через різні перешкоди: поки ще невідповідні технічні можливості наших бібліотек, брак необхідних спеціалістів, а іноді і недостатню кількість креативних особистостей. Але, сподіваємось, що оптимістичний погляд на майбутнє, креативність наших бібліотекарів подолає ці тимчасові труднощі…

Супроводжувальна презентація заходу:

Шпаргалка зі створення представництва бібліотеки в соціальних медіа (корисні посилання)
 Текст: Васецька Т.І.

Коментарі

Приєднуйтесь до нас в соціальних мережах

Icon Icon

Книжкова полиця видань НБ ЗНТУ

Популярні публікації

Загальна кількість переглядів сторінки