19-25 жовтня 2015 року - Міжнародний тиждень Відкритого Доступу!

Вітаємо вас із початком VІІІ Міжнародного тиждня Відкритого Доступу!

19-25 жовтня 2015 р. відзначається Міжнародний Тиждень Відкритого Доступу. Його тема цього року – “ВІДКРИТІ ДЛЯ СПІВПРАЦІ” (“Open for Collaboration”)

Відкритий доступ – практика надання необмеженого, безкоштовного і постійного доступу до наукових документів через мережу Інтернет задля наукового прогресу людства. Ініціатива Відкритого доступу розвивається вже понад 13 років, і спирається на такі вікопомні документи, як Будапештська ініціатива Відкритого доступу (2002 рік), заяву Біфезда, Берлінську декларацію про відкритий доступ до наукових та гуманітарних знань тощо. У 2012 році на 19-ій Міжнародній конференції у Криму (Україна) була прийнята Кримська Декларація Відкритого Доступу.
 
Ми привертаємо Вашу увагу до руху відкритого доступу до наукової інформації, що має два основні шляхи: через самоархівування дослідниками своїх публікацій у відкритих електронних архівах (репозитаріях) та публікацію наукових статей у відкритих рецензованих наукових електронних журналах. Нині в світі вже понад 2000 таких електронних архівів (29 - в Україні), а також 7000+ відкритих наукових електронних журналів (www.doaj.org)


Наукова бібліотека ЗНТУ підтримує рух відкритого доступу до наукової інформації через функціонування електронного архіву EIRZNTU (Electronic Institutional Repository of Zaporizhzhya National Technical University)(http://eir.zntu.edu.ua/), який накопичує, зберігає, розповсюджує та забезпечує довготривалий, постійний та надійний доступ до наукових публікацій професорсько-викладацького складу, співробітників та студентів ЗНТУ. 

Долучайтесь до руху за відкритий доступ до наукової інформації разом з нами!
 

Відео створено ще у 2011 році за сприяння EIFL, Асоціації "Інформатіо-Консорціум", Могилянської Школи Журналістики та проекту ELibUkr. Презентовано ідею відкритого доступу та його основні проекти в Україні.

Коментарі

Приєднуйтесь до нас в соціальних мережах

Icon Icon

Книжкова полиця видань НБ ЗНТУ

Популярні публікації

Загальна кількість переглядів сторінки