Пам'ятна монета «150 років Національній парламентській бібліотеці України»

Національний банк України з 24 лютого ввів у обіг пам'ятну монету «150 років Національній парламентській бібліотеці України». Монету номіналом 5 гривень і тиражем 30 тисяч штук виготовлено з нейзильберу. Коштує вона 38 гривень.

Серія: Духовні скарби України

Присвячена всеукраїнському книгосховищу та науковому центру в галузі бібліотекарства та бібліографії, заснованому в 1866 році як публічна бібліотека. Національна парламентська бібліотека України (з 1994 року) - одна з найбільших і найстаріших книгозбірень держави, у фондах якої є книжкові колекції з літературознавства, мовознавства, філософії, психології, історії, етики, нотні, картографічні, образотворчі видання тощо, у тому числі стародруки, рідкісні та цінні видання.
Роздрібна ціна, грн: 38
На аверсі монети розміщено: угорі малий Державний Герб України, написи: УКРАЇНА/5 ГРИВЕНЬ; логотип Монетного двору Національного банку України (праворуч), рік карбування монети - 2016 (ліворуч); стилізоване зображення читального залу бібліотеки.
На реверсі монети, на контурному тлі купола будівлі Верховної Ради України зображено будівлю бібліотеки, під якою написи: НАЦІОНАЛЬНА ПАРЛАМЕНТСЬКА/БІБЛІОТЕКА УКРАЇНИ/150 РОКІВ.
Художник: Атаманчук Володимир
Скульптор: Атаманчук Володимир

Коментарі

Приєднуйтесь до нас в соціальних мережах

Icon Icon

Книжкова полиця видань НБ ЗНТУ

Популярні публікації

Загальна кількість переглядів сторінки