«Вивчай Європу – змінюй Україну!»

 


Із 2003 року в третю суботу травня в Україні відзначався День Європи.

8 травня 2023 року Президент України Володимир Зеленський підписав закон про відзначення 9 травня Дня Європи. Глава держави зазначив, що цього дня українці вшановуватимуть історичну єдність – єдність усіх європейців, які знищили нацизм та переможуть рашизм. За словами глави держави, сьогоднішня єдність на Європейському континенті наближає Україну до першого дня нашого миру. Тому президент упевнений, що правильно разом із усією вільною Європою відзначати День Європи.




День Європи – це символ започаткування  нової успішної моделі мирної співпраці між державами, що ґрунтується на спільних цінностях: свободи, демократії, поваги до прав людини, верховенства права та враховує інтереси всіх учасників.

Україна – єдина держава, яка не є членом ЄС, проте в якій на державному рівні відзначається День Європи. Це підтвердження єдності України та Європи не тільки за географічною ознакою, а і за духом, історією, спільними цінностями, адже український народ є невід’ємною частиною європейської цивілізації.

З нагоди святкування Дня Європи абонемент наукової літератури ( ауд. 251-5 ) запрошує всіх переглянути книжкову виставку: «Вивчай Європу – змінюй Україну!»

Коментарі

Приєднуйтесь до нас в соціальних мережах

Icon Icon

Книжкова полиця видань НБ ЗНТУ

Популярні публікації

Загальна кількість переглядів сторінки