«Плакати Воєнного часу»

 


Наукова бібліотека Національного університету «Запорізька політехніка» отримала в дар від Департаменту культури і туризму Запорізької міської ради ілюстроване видання - книгу «Плакати Воєнного часу».

Запоріжжя – перше українське місто, де систематично реалізується культурно-мистецький проєкт із залученням антивоєнних плакатів сучасних українських художників. У 2023 році цей проєкт став одним із переможців у отриманні гранту від Українського культурного фонду, який профінансував створення книги «Плакати Воєнного часу». Видання фіксує роботи 19 виставкових проєктів, експонованих протягом 2022-2023 років у Запоріжжі. До книги включено роботи 18 сучасних українських художників, графічних дизайнерів, ілюстраторів та групи художників із Франції, які створювали плакати під час повномасштабної російської агресії в Україні 2022-2023р.р. Плакати присвячені подіям війни, політичній сатирі і мужності нашого народу. У книзі кожен автор представив до 22 своїх робіт та залишив звернення до читачів. Книга видана українською та англійською мовами, що сприяє популяризації її за кордоном.

Висловлюємо подяку Департаменту культури і туризму Запорізької міської ради за чудову нагоду поповнити фонд нашої бібліотеки новим виданням з сучасного мистецтва. Цілком згодні зі словами Сергія Білова, директора Департаменту культури і туризму Запорізької міської ради «…за допомогою цієї книги ми створили гарне підґрунтя для історичних досліджень культури воєнного часу для науковців у майбутньому».

Підтримуємо всі починання митців нашого міста і бажаємо здійснення їх творчих задумів.





Ознайомитися з книгою можна в читальному залі абонементу художньої літератури (кім. 514).

#дари_бібліотеці_НУЗП

Коментарі

Приєднуйтесь до нас в соціальних мережах

Icon Icon

Книжкова полиця видань НБ ЗНТУ

Популярні публікації

Загальна кількість переглядів сторінки