100 років з дня народження талановитого науковця, заслуженого винахідника України Павла Олексійовича Аверченка


 Друзі!

🙂 Сьогодні виповнюється 100 років з дня народження талановитого науковця, заслуженого винахідника України Павла Олексійовича Аверченка, з ім’ям якого пов’язана значна частина історичного шляху кафедри технології металів ЗНТУ (нині – НУ «Запорізька політехніка»). Він був її фундатором, організатором і керівником від дня заснування в 1968 р. до 1980 р.
Павло Олексійович зробив вагомий внесок в методику викладання технології конструкційних матеріалів та матеріалознавства. Йому належать фундаментальні дослідження в цій галузі. Виданий ним учбовий посібник «Технология конструкционных материалов. Терминоло-гический справочник» знайшов визнання і практичне застосування у багатьох вищих навчальних закладах України, Молдови та Росії. Сконструйовані ним стенди «Проконтролюйте ваші знання» й досі використовуються в навчальному процесі НУ «Запорізька політехніка».
Аверченко П.О. 💖 був талановитим у всьому. Мав широкий кругозір, завжди цікавився новинками науки і життя; щось майстрував, аналізував, придумував, багато малював. Завжди уважний, доброзичливий, чуйний, ерудований, неймовірно працьовитий - таким запам'ятався він рідним, друзям, колегам, знайомим.
Пропонуємо вам переглянути ретро-спогади у світлинах, присвячені 100-річчю від дня народження Павла Олексійовича Аверченка.💖

Коментарі

Приєднуйтесь до нас в соціальних мережах

Icon Icon

Книжкова полиця видань НБ ЗНТУ

Популярні публікації

Загальна кількість переглядів сторінки