Дари бібліотеці від Тіховської Тетяни Миколаївни

Висловлюємо слова вдячності нашій постійній дарувальниці Тіховській Тетяні Миколаївні за наступне авторське видання «Чужа реліквія».

Чудовий історичний роман, сторінки якого примушують відчувати трагізм минулого нашого народу, разом з героями твору чуттєво проживати всі випробування, які приготувала їм доля.

Даровані книги автора дивують читачів розмаїттям жанрів, та усі вони, по-своєму,навчають нас пізнавати історію своєї країни, цінувати родину, боротися за життя і вірити в краще майбутнє.

Дякуємо Вам за повагу до нашої бібліотеки.
Бажаємо Вам своєю творчою майстерністю ще вище здіймати сонце української книжки.

Інформація про дарувальника занесена до БД «Книги, подаровані бібліотеці».

Запрошуємо усіх, хто закоханий у художнє слово, завітати до бібліотеки кім.514 (ч/з абонементу художньої літератури).

Тіховська, Т.

    Чужа реліквія [Текст] / Т. Тіховська. - 2022. - 200 с.

Галичина завжди була ласим шматком для багатьох країн, поки не стала жертвою агресії двох найбільших тиранів XX століття - Гітлера й Сталіна. Після Другої світової війни більшість території Галичини відійшла Радянському Союзу, а вузенька смужка на заході - до Польщі.
Радянський і польський уряди надумали вчинити «взаємний обмін народами», евакуювавши українців з території Польщі до України, а поляків - із західних областей України до Польщі. Прості селяни цьому противилися, тікали з хат, переховувалися. Влада обох країн тиснула на населення; відбувалися масові вбивства, пограбування, підпали цілих сіл.
Поляки й українці почали ставитися один до одного вкрай вороже, вбачаючи в самому існуванні інших етносів на своїх теренах першопричину власних страждань. На зміну довоєнній ідилії приходить жахлива різанина... Здавалося, серед цього пекельного хаосу не могла зберегтися жменька старовинних родинних прикрас, але збереглася...



Антхіл [Текст] : роман / Т. М. Тіховська. - Київ : Логос, 2019. - 220 с.

 

Науковці винайшли метод дезактивації уражених радіацією місць. Уряд ухвалює рішення відновити Чорнобильську атомну станцію та заселити зону навколо неї. Аби уникнути впливу мутацій, всіх тварин навколо Чорнобиля було знищено. Ком­плексна команда відвідує зону відчуження. На її території ті, що прибули, побачили величезні мурашники. Хтось запропонував назвати нове місто Антхіл, Мурашник. Назва прижилася, а на колись занедбаній місцині виросло надсучаснр місто. Заселили його здебільше молоді пари, серед яких молоде подружжя Гек-тор і Мар'яна, що вже очікують на первістка. Запуск станції пла­нують на 26 квітня 2086 року, на соту річницю чорнобильської аварії. Але на цю ж дату має плани й інша спільнота, про яку людство майже нічого не знає. 


Паперова лялька [Текст] = Paper Doll / Т. М. Тіховська ; пер. з укр. Є. М. Рижук. - Видання з паралельним текстом. - Київ : ПП КП "УкрСІЧ", 2017. - 360 с.

Події роману-трилогії точаться протягом майже цілого сторіччя і подумки переносять читача від підпорядкованої царській Росії Варшави до золотих копалень Західного Сибіру - з усім їх кримінальним арсеналом, аж до вбивства. Револю­ції, війни, що їх було забагато впродовж XX віку, жбурляють долю української жінки як скажений вітер - паперову ляльку. Головних героїнь трилогії пов'язують не лише кревні узи, а й майже містична історія старовинної прикраси, що має власти­вість повертатися до власника...


Чому дзвенять цикади [Текст] / Т. М. Тіховська. - Київ : Логос, 2018. - 200 с.

Спокусившись обіцянками царської Росії, на Миколаївщину з Німеччини переїхала родина лютеран. Разом з іншими емігрантами переселенці заклали колонію Карлсрус, що перетворилася на заможне село. З собою родина привезла коштовну реліквію - вівтарний хрест, за яким згодом полюватиме поплічник фашистів. З початком Першої світової війни прикордонні землі було вирішено зачистити від етнічних німців, а їхнє майно продати за безцінь» Від колишньої пишноти Карлсруе не залишилося й сліду. А після Другої світової німців в колонії майже не лишилося. З численної колись родини дивом вижив один єдиний нащадок. Дивом чи його врятувала замурована в бурштині цикада?

Коментарі

Приєднуйтесь до нас в соціальних мережах

Icon Icon

Книжкова полиця видань НБ ЗНТУ

Популярні публікації

Загальна кількість переглядів сторінки