Книжкова виставка - портрет "Він так любив людей, що сяяв весь зорею», присвячена 190-річчю від дня народження Степана Руданського



На абонементі художньої літератури (ауд.514) експонується книжкова виставка - портрет "Він так любив людей, що сяяв весь зорею», присвячена 190-річчю від дня народження українського поета, сатирика, лікаря, перекладача античної літератури, Степана Руданського. Автора безсмертного національного співу „Повій, вітре, на Вкраїну“.

Степан Васильович Руданський народився 6 січня 1834 року на Поділлі у селі Хомутинці.
Це ім'я відоме багатьом шанувальникам гострого і дотепного слова.
Він виборював право говорити й творити рідною мовою, а поряд з тим був одним із перших українських дипломованих лікарів.
Спадщина цього письменника - оригінальне явище в нашій літературі. Вона грунтується на українському фольклорі, витікає з народних джерел.


Вінок Руданський ( як любив поет себе називати) - автор понад двохсот віршованих гуморесок, кількох поем, ряду ліричних поезій і балад. Та найвизначніший доробок поета — сатирично-гумористичні "співомовки", коротенькі вірші, прибрані в легку коломийкову форму. Ними захоплюються і дорослі, і діти.
Запрошуємо до перегляду.
Люби рідне! Читай українське!




Коментарі

Приєднуйтесь до нас в соціальних мережах

Icon Icon

Книжкова полиця видань НБ ЗНТУ

Популярні публікації

Загальна кількість переглядів сторінки