Дари від Видавничого дому «Академперіодика» НАН України

Кожного року до нашої бібліотеки надходять наукові видання від видавництва «Академперіодика». Цього разу ми отримали такі книги:

-       «Виробництво енергії з біомаси в Україні: технології, розвиток, перспективи» (за ред. Г.  Гелетухи), 2022 р. У виданні приведений аналіз біомаси як відновлюваного джерела енергії, огляд сучасних технологій виробництва теплової та електричної енергії з біомаси, а також твердих, рідких і газоподібних біопалив. Біоенергетика є і залишається в майбутньому ключовим сектором відновлюваної енергетики, розвиток якої дає можливість зменшити залежність України від дорогих імпортних енергоносіїв і забезпечити ефективне використання місцевого ресурсного потенціалу.

-       Видана англійською мовою монографія Prister B., Lev T., Nosovskyi A., Talerko M. «Сomprenensive radio-ecological monitoring for objects of radioactively contaminated areas», де викладено принципи формування оптимальної мережі радіоекологічного моніторингу забруднених територій для гострого та віддаленого періодів після радіаційної аварії. Розроблено комплексну систему оцінки ступеня радіоекологічної критичності території, прогнозування радіаційної обстановки, моніторингу агросфери та радіаційного контролю якості продукції у різних просторових масштабах.

Книги будуть корисними здобувачам вищої освіти, науковцям і  аспірантам.

Книги занесені до електронного каталогу бібліотеки. Інформація про дарувальника занесена до БД «Книги, подаровані бібліотеці».

Висловлюємо подяку Видавничому дому «Академперіодика» НАН України за постійну увагу до нашої бібліотеки і наповнення  фонду науковими виданнями.

Запрошуємо наших шановних читачів ознайомитися з виданнями у читальній залі бібліотеки (кім.511) та на  абонементі наукової літератури (кім. 251-5).

#дари_бібліотеці_НУЗП

Коментарі

Приєднуйтесь до нас в соціальних мережах

Icon Icon

Книжкова полиця видань НБ ЗНТУ

Популярні публікації

Загальна кількість переглядів сторінки