20 лютого - День Героїв Небесної Сотні


День відзначається щорічно 20 лютого згідно з Указом Президента від 11 лютого 2015 року «Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні».

Цьогоріч темою кампанії обрано вдячність за подвиг героїв. Її гасла: "Вдячні за гідність! Вдячні за свободу! Вдячні за майбутнє!"

Автор монументального зображення, графік Олександр Ком’яхов свідомо використав алюзію композиції на культову світлину встановлення прапора над Іводзімою 1945 року, що стала свого часу для американців символом швидкої перемоги та закінчення Другої світової війни. Таким чином автор мав на меті асоціативно утвердити образ Героїв Небесної Сотні як переможців. У роботі над логотипом він працював із фотоархівом Національного музею Революції Гідності, вивчаючи характерні риси силуетів майданівців. Зображення за згодою автора надається у вільний доступ та буде поширено серед обласних адміністрацій і місцевих рад для використання у місцевих інформаційних кампаніях. 


Цикл відеороликів “Характери Гідності”. Розповіді рідних Героїв Небесної Сотні. У лаконічних відео тривалістю 1–2 хвилини рідні розповідають про особливі риси та історії тих, кого вони втратили. Авторка роликів Дарина Кульчицька уникає в розмовах теми самої трагедії, цікавиться світлими, позитивними історіями, що в підсумку дає глядачеві глибше відчуття драматизму втрати й жертовності. Минулого року було презентовано першу серію з 18 фільмів. Відео транслювалося на телебаченні та поширювалося через соцмережі. Цього року відбудеться презентація 10 нових фільмів. 



#ЦеПроСвободу

Коментарі

Приєднуйтесь до нас в соціальних мережах

Icon Icon

Книжкова полиця видань НБ ЗНТУ

Популярні публікації

Загальна кількість переглядів сторінки