До Міжнародного дня рідної мови!

Щоб бути українцем – говорімо українською!

     18 лютого в стінах наукової бібліотеки Запорізької політехніки студенти та викладачі мали можливість відвідати презентацію книги Анатолія Сердюка. Подія була приурочена до Міжнародного дня рідної мови, що відзначається щороку світовою спільнотою 21 лютого, та до 30-ліття творчого шляху митця.
     Варто відзначити, що Анатолій Сердюк – візитна картка пісенного Запоріжжя. Відомий естрадний композитор-пісняр, співак, журналіст, громадський діяч, заслужений артист естрадного мистецтва України, заслужений працівник культури України, член Національної спілки журналістів України. А ще… мовознавець, моволюб.
    Не дивлячись на те,  що в першу чергу він позиціонує себе як співак, Анатолій написав  чудову книгу-посібник з української мови. Роботі над  книгою він присвятив близько двох років.
 Автор сам говорить українською майже 30 років, але запевняє, що на всі сто відсотків її не знає. І закликає студентів удосконалювати свою мову.  
   Головною особливістю книги, як говорить автор, є те, що в ній немає «води».  Вона  складається з двох розділів. Перший включає в себе приклади  правильного та невдалого використання мови. А друга частина більш «географічна», вона стосується правильного наголосу  та перекладу топографічних  назв.
  Та не тільки однією книгою порадував гостей заходу Анатолій, він ще за старою доброю традицією презентував нову композицію в стінах славетної машинки.
   Сам Анатолій Сердюк зізнається, що на творчість його надихає українська пісня та рідний край. Про Україну, та власне українську мову, він може говорити безкінечно. А книгу «Щоб бути українцем – говорімо українською!» написав для того, щоб кожен знав та плекав рідну мову! 

   Пропонуємо  переглянути презентацію книги «Щоб бути українцями, говорімо українською» на Youtube-каналі Наукової бібліотеки:

https://www.youtube.com/watch?v=sLWCqMXIp-0

https://www.youtube.com/watch?v=-WRk7bkANSY







Коментарі

Приєднуйтесь до нас в соціальних мережах

Icon Icon

Книжкова полиця видань НБ ЗНТУ

Популярні публікації

Загальна кількість переглядів сторінки