Нова література від видавництва ОЛДІ-Плюс - метрологія і стандартизація

 

Допуски і посадки: навчальний посібник. Ч. 1/ Л.В.Пізінцалі, Н.І.Александровська, О.І.Россомаха, Т.В.Табоча; за заг ред. Л. В. Пізінцалі.- Херсон: ОЛДІ-ПЛЮС, 2020.- 224 с.

Навчальний посібник до вивчення дисциплін: «Метрологія, стандартизація, системи якості», «Взаємозамінність, стандартизація та технічні вимірювання» студентами денних та заочних форм навчання ОНМУ, курсантами факультету РАО Військової академії спрямован допомогти в практичній діяльності та в оволодінні знаннями і вміннями при вивчені допусків і посадок. Це спільна праця викладачів ОНМУ та Військової академії.

Складається з трьох розділів.

В першому розділі розглянуті основні терміни та визначення Єдиної системи допусків і посадок, інтервали номінальних розмірів, одиниця допуску, квалітети.

Другий розділ присвячено посадкам, системі отвору та вала, позначенням допусків і посадок на кресленнях с пркладами застосування як в суднобудуванні та ремонті, так і при експлуатації та ремонті військовій техниці та РАО.

В третьому розділі, на теоретичній основі першого та другого розділів наведено приклади рішення типових задач з допусків і посадок. Приведено варіанти завдань, а також розглянуті задачі професійной спрямованості, як для судномеханіків так і для військових фахівців.

Навчальний посібник призначено для студентів вищих навчальних закладів освіти III – IV рівнів акредитації та може бути корисним для викладачів, студентів технічних та військових навчальних закладів.


Васілевський О.М.   Непевність результатів вимірювань, контролю та випробувань: підручник/ О.М.Васілевський, В.Ю.Кучерук, Є.Т.Володарський.- Херсон: ОЛДІ-ПЛЮС, 2020.- 352 с

У підручнику викладено основні положення міжнародного підходу до оцінювання характеристик якості вимірювань. Підручник містить послідовне викладення основ концепції непевності результатів вимірювань, алгоритмів оцінювання непевностей, кількісного оцінювання результатів випробувань та форм подання непевностей вимірювань. Підручник відповідає вимогам державних стандартів України та призначений для здобувачів вищої освіти, фахівців з метрології, науковців та аспірантів.


Величко О.М.   Основи метрології та метрологічна діяльність: підручник/ О.М.Величко, Л.В.Коломієць, Т.Б.Гордієнко; за заг. ред. О. М. Величка.- Херсон: ОЛДІ-ПЛЮС, 2021.- 576 с

Підручник містить основи метрології, положення щодо фізичних величин і одиниць, всі складові сучасної метрологічної діяльності на національному рівні. Велика частина підручника відведена похибкам і невизначеностям вимірювань, представленню результатів вимірювань, засобам вимірювальної техніки і їх нормованим метрологічним характеристикам.

У ньому представлені класифікація величин і одиниць, одиниці Міжнародної системи одиниць, зокрема нової, фундаментальні фізичні сталі та характеристичні числа, основи побудови шкал фізичних величин.

У підручнику розглянуті особливості національної метрологічної інфраструктури, основні положення щодо оцінювання відповідності засобів вимірювальної техніки, їх періодичної повірки і особливостей метрологічного нагляду. У ньому наведені основи забезпечення метрологічної простежуваності та калібрування ЗВТ.

Базовий навчальний матеріал викладений з використанням сучасних міжнародних документів з питань метрології та метрологічної діяльності, сучасної національної законодавчої, нормативно-правової та нормативної баз.

Підручник призначений для студентів технічних спеціальностей закладів вищої освіти, фахівців-метрологів підприємств і організацій, наукових працівників, а також для всіх, хто цікавиться питаннями метрології, вимірювань і вимірювальної техніки.


Гуменюк Г.Д.   Сертифікація, оцінювання відповідності, акредитація: навчальний посібник/ Г.Д.Гуменюк.- Стереотип. вид.- Херсон: ОЛДІ-ПЛЮС, 2020.- 220 с

У навчальному посібнику висвітлені основні положення законодавчих, нормативно-правових актів та нормативних документів щодо сертифікації, оцінювання відповідності та акредитації. ... Сучасний стан сертифікації на відповідність вимогам НД у Добровільній системі сертифікації УкрСЕПРО . Схеми сертифікації. Порядок сертифікації вітчизняної та імпортної продукції, атестації виробництва та інспекційний контроль в Добровільній системі сертифікації. Особливості сертифікації та акредитації в деяких зарубіжних країнах. Матеріал викладений в посібнику відповідає навчальний програмі дисципліни «Сертифікація продукції і систем якості, атестація виробництва», а також може бути корисним при вивченні інших дисциплін.


Коментарі

Приєднуйтесь до нас в соціальних мережах

Icon Icon

Книжкова полиця видань НБ ЗНТУ

Популярні публікації

Загальна кількість переглядів сторінки