Нова література від видавництв Гельветика та Світ книг: точні та природничі науки

 

Бишевець Н.Г.   Теорія ймовірностей та математична статистика з використанням табличного процесора MS EXCEL: навчальний посібник/ Н.Г.Бишевець, Н.В.Омецинська, Т.В.Юсипів.- Одеса: Гельветика, 2021.- 234 c

В основу цього підручника покладено багаторічний досвід викладання предмету «Теорія ймовірностей та математична статистика». Він призначений для вивчення теоретичної складової предмету та одночасного закріплення цих знань на практиці. Як універсальний інструмент для обчислень в підручнику використовується популярний табличний процесор MS Excel.

У кінці кожного розділу підручника подано елементарні задачі для самостійного розгляду та розв’язування. Необхідні для них обчислення рекомендується виконувати в табличному процесорі MS Excel. Задачі покликані насамперед розвинути у читача необхідне (ймовірнісне) мислення, без якого неможлива ефективна робота з дослідження та моделювання реальних процесів, а також для встановлення зв’язку між теоретичними та практичними аспектами предмету.

Автори сподіваються, що підручник стане у пригоді не лише при вивченні предмету «Теорія ймовірностей та математична статистика», а й у застосуваннях його до конкретних прикладних задач.


Харчова хімія: навчальний посібник/ В.В.Євлаш, О.І.Торяник, В.О.Коваленко, О.Ф.Аксьонова; 2-ге вид., стереотип.- Харків: Світ книг, 2019.- 504 с.

В навчальному посібнику наведено дані щодо будови, фізико-хімічних та функціонально-технологічних властивостей основних компонентів сировини та харчових продуктів — білків, ліпідів, вуглеводів мінеральних речовин, вітамінів, та їх перетворення у технологічному потоці. Окремо розглянуто роль води у харчових системах. Наведено характеристику основних функціональних класів харчових добавок, їх технологічні властивості, місце у сучасному раціоні харчування людини, гігієнічне регламентування у продуктах харчування. Приділено увагу безпечності сировини та харчових продуктів.

Коментарі

Приєднуйтесь до нас в соціальних мережах

Icon Icon

Книжкова полиця видань НБ ЗНТУ

Популярні публікації

Загальна кількість переглядів сторінки