Нова література від видавництва Гельветика та ін.: Право

 

Правове забезпечення цифрової економіки: навчальний посібник/ за заг. ред. О. Д. Крупчана.- Київ: НДІППіП ім. академіка Ф. Г. Бурчака, 2019.- 296 с.

У посібнику викладено теоретичний матеріал для вивчення дисципліни «Правове забезпечення цифрової економіки». Зокрема, розкрито сутність, основні характеристики та етапи становлення інформаційного суспільства, а також надано характеристику цифрової (інформаційної) економіки як економічної основи сучасного інформаційного суспільства. Проаналізовано правовідносини, що складаються у сфері цифрової економіки. Висвітлено інформаційні аспекти інтелектуальної власності. Також проаналізовано правові засади державного регулювання цифрової економіки. Значну увагу присвячено особливостям правового регулювання суспільних відносин в базових галузях (секторах) цифрової економіки, таких як: телекомунікації, інформатизація, Інтернет, електронні засоби масової інформації. Крім цього, наведено запитання для самоперевірки та додаткову літературу для поглиблення знань.

Для викладачів, студентів, аспірантів і науковців, а також усіх тих, хто цікавиться питаннями правового забезпечення розвитку цифрової економіки.


Цивільне процесуальне право Украіни: навчальний посібник/ за ред. Н. Ю. Голубєвої.- 2-ге вид., перероб. і доп.- Одеса: Гельветика, 2019.- 436 с

Навчальний посібник призначається для підготовки фахівців за спеціальністю «правознавство» і підготовлений з урахуванням положень нової редакції Цивільного процесуального кодексу України (2017 року), Цивільного кодексу України, Сімейного кодексу України та інших нормативно-правових актів, матеріалів судової практики, найсучасніших досягнень цивільного процесуального права. Автори мають на меті зорієнтувати студентів у доволі великій кількості інформації, наголосити на найважливіших проблемах цивільного процесу, акцентувати увагу на найбільш цікавих і важких питаннях, що входять до курсу, для успішного складання екзамену з цивільного процесу та підготовки до тестування в межах єдиного фахового вступного випробування – тесту з базових правничих дисциплін.



Фріс П. Л. Кримінальне право України. Загальна частина. Підручник. / Фенікс. – 2018. – 394 с.

У підручнику, відповідно до програмових вимог, висвітлюються питання Загальної частини кримінального права України.

Розглянуто зміст та основні положення інститутів та норм Загальної частини кримінального права, висвітлені підходи до їх змісту видатних вчених ХІХ-ХХІ ст., проаналізовано історію нормативного регулювання цих інститутів та норм протягом цього історичного періоду.

Коментарі

Приєднуйтесь до нас в соціальних мережах

Icon Icon

Книжкова полиця видань НБ ЗНТУ

Популярні публікації

Загальна кількість переглядів сторінки