Нова література від видавництва ОЛДІ-ПЛЮС та ін.: дизайн

 

Стандартизація в дизайнерській діяльності: навчальний посібник/ В.О.Свірко, А.Л.Рубцов, О.В.Чемакіна, О.В.Кузьмін; за заг. ред. В. О. Свірка.- Херсон: ОЛДІ-ПЛЮС, 2020.- 232 с

У навчальному посібнику викладені методичні та практичні аспекти нормативного забезпечення дизайнерської та дизайн-ергономічної діяльності, специфіка стандартизації у сфері дизайну, ергодизайну як засобу унормування естетичних, ергономічних, функційних вимог до якості продукції, особливості застосування стандартів у дизайнерській діяльності. Проаналізовано склад сучасної нормативної дизайн-ергономічної документації, сформульовано вимоги дизайну та ергономіки до промислової продукції. У виданні також розглянуто дизайн-ергономічні показники якості, унормовані правила виконання дизайн-ергономічних робіт, правила виконання дизайн-ергономічної експертизи якості товарної продукції, чинні стандарти з дизайну та ергономіки, які гармонізовано з міжнародними стандартами.

Посібник розрахований на студентів дизайнерських та ергономічних спеціальностей вищих навчальних закладів, практикуючих дизайнерів, ергономістів, інженерно-технічних працівників проєктних організацій різних галузей промисловості.


Олійник О.П.   Теорії та концепції дизайну: навчальний посібник/ О.П.Олійник.- Київ: НАУ, 2020.- 256 с

У посібнику викладено основні теоретичні концепції дизайну ХХ ст. та надано коротку історію формування стилів. Для оволодіння навичками концептуального проєктування і ознайомлення із стилем кожного дизайнера студентам запропоновано розроблення стилізацій і проєктних завдань, різних за складністю і призначенням. Посібник ілюстровано великою кількістю наочних прикладів.

Для студентів вищих навчальних закладів.


Коментарі

Приєднуйтесь до нас в соціальних мережах

Icon Icon

Книжкова полиця видань НБ ЗНТУ

Популярні публікації

Загальна кількість переглядів сторінки