Нова література від видавництва ОЛДІ-ПЛЮС та ін.: технічні науки (продовження)

 


Карпов Ю.О.   Теоретичні основи електротехніки. Електромагнітне поле: підручник/ Ю.О.Карпов, Ю.Г.Ведміцький, В.В.Кухарчук; за ред. Ю. О. Карпова.- Стереотип. вид.- Херсон: ОЛДІ-ПЛЮС, 2019.

В підручнику викладено теорію електромагнітного поля і наведено велику кількість прикладів теоретичного та практичного спрямування, які зустрічаються в електротехніці, електроенергетиці, електромеханіці, радіотехніці, засобах автоматики та вимірювальної техніки. Матеріал подано в обсязі, необхідному для проведення теоретичних та технічних розрахунків із застосуванням сучасного програмного забезпечення. Книга розрахована на студентів, аспірантів та викладачів електротехнічних, електроенергетичних та електромеханічних спеціальностей, а також може бути корисною інженерам, які займаються теорією електромагнітного поля.


Сегеда М.С.   Проектування ліній електричних мереж: навчальний посібник/ М.С.Сегеда, З.М.Бахор, А.Я.Яцейко.- Львів: Львівська політехніка, 2020.- 200 с.

Викладено основні тенденції та задачі проєктування надійних, ефективних повітряних і кабельних ліній електричних мереж, сучасні підходи до вибору проводів та ізоляційних конструкцій ліній, до розрахунку кліматичних навантажень проводів із врахуванням встановлених рівнів безвідмовності ліній, основні положення та методику розрахунку механічної міцності проводів, принципи вибору траси лінії. Наведено основні положення проєктування ПЛІ та ПЛЗ. Розглянуто основні положення проєктування сучасних кабельних ліній, принципи вибору траси та особливості прокладання кабельних ліній, вибір кабелю з ізоляцією із ЗПЕ, методи підвищення пропускної здатності кабельних ліній. Кожний розділ посібника містить запитання для самоперевірки.

Для студентів спеціальності 141.02 “Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка”, які продовжуватимуть навчання за спеціалізацією “Електричні системи і мережі”.



 

Коментарі

Приєднуйтесь до нас в соціальних мережах

Icon Icon

Книжкова полиця видань НБ ЗНТУ

Популярні публікації

Загальна кількість переглядів сторінки